SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI


Kupec je fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob oddaji naročila.

Fizična oseba je tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za potrošnike, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.


V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.


Trgovina piagorisek.com  medsebojne obveznosti pri nakupih ureja na podlagi splošnih pogojev zakona o varstvu potrošnikov.

CENE IN DDV


Vse cene so v evrih in in ne vsebujejo DDV-ja, saj podjetje ni davčni zavezanec. 


Cene so zagotovljene na dan naročila in se lahko dnevno spremenijo.Če naročenega artikla ni na zalogi, lahko pride so spremembe cene, o čemer vas obvestimo.


Objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko trgovine piagorisek.com.VARSTVO POTROŠNIKOV


Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov.  Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov .


Prav tako poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

NAROČANJE


Sprejeta naročila v trgovini  se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena. Potrošnik lahko po oddaji elektronskega naročila v 3 urah odstopi na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov [email protected]


Odstop od naročila

Pošljete mail na info@piagorisek.com ali nas pokličete na telefonsko številko: 00386 31 567 145


Zavrnitev naročila

Trgovina  lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne ter kupca obvesti o vzrokih zavrnitve na njegov elektronski naslov.


Obdelava naročila

Trgovina piagorisek.com bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričela takoj po prejemu naročila. Pri izbiri opcije plačila “na naš transakcijski račun”, bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu finančnih sredstev – vplačila kupnine.


Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je sestavljena in napisana v slovenskem jeziku ter se hrani na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika, le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš elektronski naslov info@piagorisek.com, ali pisno, na sedež podjetja.


Naslov za pritožbe, reklamacije: Potrošnik svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave, poda pisno in jih pošlje na naslov Pia Gorišek, Stična 27, 1295 Ivančna Gorica ali preko elektronske pošte: info@piagorisek.com/00386031 567 145


Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje! V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov oziroma po telefonu.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA


Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 15 dneh od sporočila o odstopu. O nameravanem vračilu nas lahko kupec obvesti po navadni pošti ali elektronski pošti.


Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam ali zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.


Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Pošiljk z odkupnino NE sprejemamo.


V kolikor nastanejo stroški vračila zaradi reklamacije, se vračilo višine stroška vrne na vaš bančni račun. Zato je potrebno v tem primeru tudi pripisati vaš bančni račun. Strošek poštnine se vrne po ceniki Pošte slovenije in sicer za izdelke teže do 2 kg, vrnite kot priporočeno pismo, izdelke  težje od 2 kg, pa pošljite kot paket. Na ta način vam bomo vrnili tudi stroške vračila.

Če se odločite, da pošljete preko drugih dostavnih služb, vam vrnemo stroške po ceniku Pošte Slovenije.


Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.


Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ne vrnejo (vrne se vplačan znesek), razen v primeru, če je bil koriščen darilni bon; ta se upošteva kot plačilno sredstvo in se ob odstopu od pogodbe vrne uporabniku, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.


Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo plačila bo izvedeno na enak način kot je bilo izvedeno pri nakupu vendar zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, preferiramo vračilo plačila kupcu z nakazilom na njegov transakcijski račun.


Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.


V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).


Veseli bomo, če nam boste ob morebitnem odstopu od pogodbe o nakupu, sporočili vaš razlog, saj nam bo to koristilo pri ustvarjanju asortimenta po meri kupcev. Prav tako nam boste pomagali izboljšati naše storitve.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA ZA PRAVNE OSEBE


Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Prej naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine žal ni možno.

AKCIJSKE CENE


Akcijske cene veljajo za izbrane izdelke na zalogi. Izdelke v akciji ni mogoče naročiti z akcijskimi cenami v kolikor so razprodani.

DOSTAVA IN PREVZEM


Dobavni rok prične teči naslednji delovni dan ob 9. uri. Trgovina piagorisek.com bo ob tej uri pričela z izvajanjem aktivnosti, potrebnimi za realizacijo.


 • Način dostave in rok dobave
  Blago pošiljamo preko dostavne mreže Pošte slovenije. Vse izdelke, ki so na zalogi odpremimo v 2-7 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Ob nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.
  V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da le – te vpišete pod opombe pri naročilu.
 • Stroški pošiljanja
  Stroške pošiljanja plača naročnik/prejemnik pošiljke.
  • Za višino provizije pri plačilu po predračunu, se pozanimajte pri banki, preko katere izvajate plačilo.
  • Brezplačna dostava – ob naročilu nad 100 EUR vam po Sloveniji nudimo brezplačno dostavo. Brezplačno dostavo vam bo sistem ponudil pri naročilu, če vrednost vaše košarice presega vrednost 100 EUR. Važno pa je, da možnost brezplačne dostave IZBERETE. V kolikor niste izbrali brezplačne dostave in ste plačali s kartico ali PayPal sistemom, vam stroškov pošiljanja žal ne moremo povrniti.
 • Dostavna služba in banke strankam za svojo storitev obračunajo provizijo skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev trgovine “piagorisek.com“.
 • Ko vam dostavna služba dostavi pošiljko, ji dostavo in  blago plačate z gotovino (razen v primeru, ko ste kupnino poravnali po predračunu in torej poprej kupnino nakazali na transakcijski račun družbe). Vaš strošek je izpisan na vašem naročilu.
 • Dostavo blaga po Sloveniji bomo zaračunali v višini 4,50 EUR ne glede na težo, količino ali vrednost vašega naročila, v kolikor boste izbrali dostavo Pošte Slovenije in način plačila po povzetju. Dostavo blaga po Sloveniji bomo zaračunali 3,50 eur, če boste kupnino nakazali, torej izbrali način ¨nakazilo na TRR¨. Poštnine vam ne bomo računali, če boste opravili nakup v vrednosti vsaj 100eur.
 • Čas dostave
  Artikli imajo dobavni rok do 7 dni. V primeru plačila po predračunu bo naročilo odpremljeno najkasneje 7 dni po prejetju plačila. Za rok dobave artiklov, ki jih ni možno dobiti v predvidenem roku vas bomo predhodno obvestili.
  Če vas ob dostavi ni doma, vam bo dostavna služba pustila pisno obvestilo o prispeli pošiljki.

PLAČILNI POGOJI


Za nakupe v naši spletni trgovini nudimo naslednje plačilne pogoje:

 • Plačilo po predračunu (avans)
  Plačilo lahko izvedete na osnovi prejetega elektronskega naročila in predhodne izbire omenjene opcije. Pri plačilu obvezno navedite sklicno številko naročila.
 • Plačilo preko plačilnega sistema PayPal in plačilo s karticami
  Plačilo lahko izvedete tudi preko varnega plačilnega sistema PayPal ali s plačilno in kreditno kartico VISA, MasterCard, Maestro. Plačilni modul, ki ga uporablja spletna trgovina je ločen od podjetja in zagotavlja najvarnejše poslovanje s karticami. Podatkov vaših kartic v podjetju ne hranimo.
 • Plačilo po povzetju
  Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno uslugo zaračunava provizijo. V kolikor vam pošiljko dostavi GLS, imate možnost plačila kar preko POS terminala z bančno kartico.
 • Veljavnost ponudbe
  Cene za izbrano blago veljajo ob nakupu in oddaje naročila preko naše spletne trgovine.
 • * Vračilo sredstev v primeru vrnjenega blaga Vam lahko vrnemo le v EUR na Vaš bančni transakcijski račun.

REKLAMACIJE PREJETIH POŠILJK


Prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti osebe dostavne službe. Vse kasnejše reklamacije poškodbe blaga, dostavna služba upošteva le izjemoma in jih v njihovem imenu tudi trgovina “piagorisek.com” ne more rešiti. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, ki ga je dostavljalec dolžan podpisati.


V primeru poškodbe nam v vednost pošljite sporočilo na na naš elektronski naslov [email protected]

 

ODVEZA ODGOVORNOSTI


Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.


Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročeni izdelki niso več dobavljivi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

PRITOŽBE IN SPORI


Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV


Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina piagorisek.com v lastništvu Pie Gorišek, ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.


Pia Gorišek, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.


Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

ODGOVORNOST PODJETJA ZA STVARNE NAPAKE


(povzeto iz ZVPot)

37. Člen

(1) Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve.

(2) Napaka je stvarna:

 • 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

(3) Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

(4) Za odgovornost za stvarne in pravne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

37.a člen

(1) Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

(2) Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

(3) Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

37.b člen

(1) Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

(2) Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.

(3) Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

37.c člen

(1) Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

– odpravi napako na blagu ali

– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

– vrne plačani znesek.

(2) V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

(3) Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.